How to: Bowl

Jag var och bowlade i lördags. Det var meningen att vi skulle fira pappas födelsedag med att överraska honom  med klättring, eftersom att det är det sista han skulle kunna tänka sig att vi skulle göra. Men det gick inte som planerat. Och vi hade fel.

För det första: Pappa kom på det. Han vägrar erkänna hur, han påstår att han bara hittade på någonting när mamma sa att vi skulle ha en 'aktivitet', men han kom på det. Jag skvallrade inte, och ingen annan heller.. Spion?

För det andra: Kl. 9 på fredagskvällen ringer de och säger att intruktörerna är sjuka, så vi kan inte klättra.. Därför letar mamma upp en bowlinghall istället, och vi åker och bowlar i Birka Bowlinghall (tror jag den hette, nånting med Birka iaf) i stan.

Och jag gjorde snyggaste spärren någonsin!
Pappa var först, sen mamma, sen Martin, sen jag, sen Tomas. När pappa spelade så flög en kägla ut och ingen tänkte särskilt mycket på det. Mamma kör, sen Martin. När det blir min tur så går det jättedåligt. Klotet rullar iväg mot rännan och jag tänker "fan också..". Men nej du! Mitt bowlingklot studsar på käglan pappa sköt ut, åker upp på banan igen och slår ner åtta käglor!

That's how you bowl. (Kan kallas fusk av vissa, dvs Martin och Tomas. Jag tycker bara det var awesome ^^)

Bra, bra, bra..

Ungefär så lät mitt utvecklingssamtal idag. Bra, bra, bra.. Det går bra. Bara bra. etc.
20 minutes well spent, aye?

I övrigt var det en extremt slapp dag. Började 12.10, men kom till skolan 11.30ish för att äta lunch. Engelska 12.10-13.10, pratade om To Kill a Mockingbird, och fick en väldig massa saker att skriva innan påsk. Efter det svenska, 13.15-14.15, läste lite och pratade lite. Slappt. Sen utvecklingsamtal och hem till gitarrlektion, som gick awesome. Middag, inte-göra-något-speciellt och nu sitter jag här.
Slappt helt enkelt.

Och nu ska jag väl gå och slappa lite mer.. det var så ansträngande att skriva det här..

God natt.

Get your Gunns, we got bluejays in the garden!

Referens till Marilyn Manson och To Kill a Mockingbird i en mening :O

Jag har nästan läst ut To Kill a Mockingbird nu. Det är typ 45 sidor kvar.. Den skulle vara utläst förra veckan.. så jag är lite sen. Men bara lite.

Jag ska snart iväg och fira farmor som fyller år. Sen bär det av till träning och när jag kommer hem ska jag plugga allt det som jag borde ha pluggat igår men inte gjorde utav någon dum anledning..

Var på teater med Sally i fredags, Det susar i säven framförd av Rimbos teaterförening. Mycket nice. När jag skulle hem så typ halvsov jag på bussen och helt plötsligt tittar jag upp och tänker: "Vänta lite.. jag känner igen mig.. Vart är jag?" När jag sen ser Mörby Centrum torna upp sig 10 meter från mig tänker jag "Skulle inte jag gå av här?". Det är för sent för att trycka på stoppknappen så jag åker vidare till Danderyds sjukhus, vilket betyder att jag fick gå ca en kilometer extra hem.. Dock kommer jag inte ihåg så mycket av det. Det är det positiva med att vara trött, man slipper tänka så mycket ^^

Såg just att jag fått mail från Rolf, min mattelärare, om min matteportfolio. Blev livrädd att jag gjort nåt fel och skulle faila.. Fast det visade sig att han bara ville säga att han fått min portfolio. Phew..

Anyway, nu måste jag kila.

Christian slater!

Ought to be studying

Men jag orkar inte riktigt just nu.. Vill bara ta ledigt. Jag saknar att inte ha något att göra. Det är så skönt när man vet att man kan göra precis vad man vill.. Nu har jag alltid "plugga" eller "träna" i bakhuvudet, oavsett vad jag gör.
Längtar till sommaren. Ska bli skönt.
Då har jag ju bara EE att tänka på.
YAY!
Or not.
But still, anyway!
Cause I can.


Nu ska jag verkligen försöka plugga.. men det är så svårt.. Youtube distraherar mig :P

Friday the 13th

Igår var en lååååååång dag.

Det började med att jag försov mig och nästan missade bussen. Jag skulle till stan för att gå på nationalmusum och klättring med klassen. I tunnelbanan träffar jag Wille, och vi åker en väldigt onödig omväg till kungsträdgården.

När vi väl kommer dit så pratar Lesley ett tag och sen delar vi upp oss i lag. Och sen har vi snöbollskrig. Ryssland (där jag var med) mot Sverige (som fick spö ;P) Sen gick vi till museumet och tittade på tavlor. Mycket intressant. Golvet knakade.
Efter det bar det av mot Liljeholmen och klättring på Karbin. Sjukt jobbigt >.< but awesomely fun :)

Efter det stressade jag hem och skulle byta om till kostym. Jag sätter på mig skjortan och när jag ska sätta på mig byxorna hör jag något som skramlar mot golvet. Det visar sig att kassören har glömt att ta bort stöldskyddssaken från byxorna! Den där stora plastsaken de har på kläderna. Konstigt nog pep det inte när vi gick ut :P I alla fall, jag tar ett par andra byxor och pappa skjutsar mig till mörby för att jag ska hinna med Martins överraskningsfest, sen åker han till MQ och får dom att ta bort stöldskyddet.

Martin blev super suprised, didn't see it coming ^^

Efter det skyndade jag till Bergshamra och tog bussen till Ulriksdals Värdhus, där jag fick byta om till mina riktiga byxor. Stressigt värre..

Middagen var jättegod, och nu orkar jag inte skriva mer. Kom hem vid 12-tiden.

Byebye

the Union of Soviet Socialist Republics

the USSR

Pluggat historia.. tyckte att det gick jättebra, jag hade kommit jättelångt. Tyckte jag. Sen visade det sig att jag inte ens har kommit halvvägs på Sovietunionen, och jag måste läsa om Castro också.. plus fascism, kommunism, etc. Sucks.

Menmen, om inte annat så vet jag nu hur man ska skapa en diktatur. Vem vet när man kan behöva kunna det?
Future world leader: yours truly! ;)

Seeeeg dag idag. Seg som en kola. En riktigt riktigt kladdig kola. En sån där som man kan sitta och tugga på i en kvart utan att ha kommit nån vart. SÅ seg. Men jag lyckades få lite saker gjorda iaf.

Pappa vill att jag ska skotta.. Antar att jag måste. Men med lite tur glömmer han bort det ^^
Det ska inte vara snö nu, det är ju vår! Skärp dig vädret, håll koll på årstiderna!

Plato var kommunist. Så det så!

Godnatt på er.

G is for Jesus

Och det är fränt.

Sitter nu hemma efter en lååång skoldag.. som ska bli längre eftersom jag ska plugga. Känner mig för första gången på väldigt länge orolig och stressad. Alldeles för mycket att göra. Alldeles för lite tid. När jag ska göra någonting vill jag alltid ha lite mer tid än jag egentligen behöver, och nu har jag nästan för lite. Kommer inte bli en rolig helg. Förutom på fredag. That will be nice.

Och sen så är Sally i Cambridge också.

Den mest intressanta lektionen idag var nog svenskan. Börjar med städning av bänkar, sen får vi en krönika från en tidning, tror det var SvD eller DN, om Rosengård. Skriven på typ invandrarsvenska. Och vi fick 'översätta' den för Mona Lisa som typ inte förstod den xD
Hon hade lite roliga kommentarer, typ "är inte G en förkortning för Jesus?" ^^

Och så är det historiaplugg

Ska läsa igenom så mycket historia jag hinner ikväll. Har en sisådär 300 sidor att läsa.. Tills torsdag nästa vecka.
Och en matteportfolio att skriva.
Och en engelsk bok att läsa ut. Och sen analysera tre kapitel.
Och en läslogg att skriva färdigt.
Och ett extended essay ämne att komma på.
Och en massa andra saker som jag inte kommer på nu..

Got to get to work

Fet tisdag?

Fet-tisdag, fettisdag, eller bara tisdag?
Hur ska man säga egentligen?

Och det blir ju inte lättare med namnet på bullen heller.. Läste nyss på påsen och såg att de hade fyra namn på den: Semla, fettisdagsbulle, fastlagsbulle och hetvägg.
Som alltid går man till trogna wikipedia för att kolla upp vad namnen kommer ifrån. Och för er som undrar, JA det här är ett inlägg om semlor och NEJ jag är inte sjuk, jag är bara trött och känner för att skriva något.. Sort of..

Semla kommer från Finland och är egentligen namnet på själva bullen, kan översättas till typ fralla.
...
Och nu orkade jag inte längre. Jag är lat.

Ska nog sova snart, lång dag i morgon. Sally ska åka till Cambridge, kommer inte träffa henne förrän på måndag :/

God natt bloggen. Sov gott.

House of the rising sun

Sitter mitt uppe i läsloggande, tar en kort paus från Kärlek het som chili för att blogga.

Idag har det skolats, fikats, shoppats, gitarrats och pluggats.
Skolandet var helt okej, inget speciellt. Fick se en film om Castro på historian.
Fikandet var chokladboll i Täby Centrum med Sally och Martin.
Shoppandet var allehanda nyttiga saker.
Gitarrandet var ackord, Under the bridge och House of the rising sun.
Pluggandet var (är) ovannämnda läslogg.

Kan inte alla bara skriva korta böcker? >.<

En vecka :O

I DID IT! En hel veckas dagligt bloggande :O

Amazing!

Sitter nu hemma och funderar på vad jag ska äta till middag.. Ska iväg och coacha om en stund, sen direkt till egen träning, kommer hem runt halv tio.. Hmm..

Har läst lite mer i Kärlek het som chili, nästan klar. Nästan.
Sen måste jag skriva logg också.
>.<

Och så måste jag bestämma mig för om jag ska ha history high level eller standard level.
>.<

Soooo much to do..
>.<

Have a nice day.
...
>.<

Suit up!

Köpt kostym på MQ. Svart med blå kritstrecksränder.
Fick den i artonårspresent.. typ 3 månader för tidigt :P

Ska ha den på en middag nästa vecka för att fira farmor och faster.

Sen åkte jag till Sally och tittade på handboll. Jag försökte tipsa Sally att det skulle vara mycket bättre om man fick tacklas i handboll, men hon tyckte inte om min idé..

Sen jag kom hem har jag mest slöat och läst Kärlek het som chili. Nästan klar nu, 26 sidor kvar.

Är jättetrött.. borde nog sova snart.

Från oss (mig) alla, till er alla, en riktigt god sömn!

The EE dragon made me do it..

Idag hade vi uppsatsdag. Först lite info om hur vi ska göra vår extended essay, jättestor uppsats i valfritt ämne. Sen höll vi på i fyra timmar med ett helt onödigt grupparbete som redovisades. Efter det var det lite mer info sen hem.

Hemma bakades det kladdkaka, sen åt vi middag HELA familjen :D Martin är för tillfället hemma, han åker till Lund i morgon, sen tillbaka till Livgardet på måndag.

Saker har börjat försvinna i vårat hus..
Först en chokladask med lite choklad i.
Sen en ljushållare.
Vem vet vad som kommer försvinna härnäst?

We have a thief in our house. A damn sneaky thief -,-

I morgon ska jag köpa kostym.
I natt ska jag sova.

God natt!

Torsdag - Wok & Chili

Inte så mycket har hänt idag.

Historiaredovisning imorse om kommunism och socialism. Det gick bra, men jag fick göra den själv eftersom Axel fortfarande är sjuk.

Ekonomilektionen gick åt till att må dåligt för att vi dödar små barn i Afrika genom att ge så stora bidrag till våra EU-bönder att deras varor konkurrerar ut de varor som odlas inom landet. Vi är onda.

Sen jag kom hem har jag mest läst Kärlek het som chili och lagat kycklingwok.

Nu sitter jag här med en kopp te bredvid mig, funderar på att faktiskt gå och lägga mig tidigt ikväll. Är nog bra om jag planerer att bli frisk nån gång. Vi får se.

Martin är hemma från Livgardet för tillfället, han ska åka tillbaka i morgon på morgonen sen så får han permission i helgen.

Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva, jag försöker bara hålla mitt löfte om att blogga en gång om dagen :P
Men nu har jag ju gjort det..

så..

Hejdå!

Another day, another blog post

Som ni kanske har märkt har jag denna vecka dedikerat mig till att blogga minst en gång om dagen. Doing pretty good so far ;) Även om det bara är tisdag tänkte jag skriva men kom nu på att det är ju onsdag :D YAY ME! ;D

Dagen har varit lång och slitsam. Min matteidé från igår funkar inte. Jag är förkyld, kan därför inte träna ikväll. Overall känner jag mig lite sliten. Men det kommer ordna sig.

Martin kommer hem i helgen, och eftersom han tycker om chévre ska vi laga favorit i repris; portabella ;) Och så ska jag göra en kladdkaka. Mumsmums.

I morgon är det historiaredovisning. Jag är inte särskilt nervös, men har en känsla av att jag borde vara det. Men jag vill inte. Så jag är inte det. Det är ju bara kommunism och socialism, lätt som en plätt ;)

Historia, biologi, ekonomi, EE day. Det är det jag har kvar den här veckan. Not that much, really.

Så, dagens 'krav' avklarat! ;P

Good Bye People

Math and Murder

Lååååång dag idag, från 8.20 till 17..
Därför är jag ganska trött.
Så jag kommer inte skriva så mycket.

Vi fick vår matteuppgift för en tid framöver idag, nånting om BMI, grafer och formler, och jag tror jag har en ganska bra idé. Så jag tror att det kan bli ganska så bra, förhoppningsvis lite bättre än förra gången. Inte för att det gick dåligt förra gången, men man vill ju bli bättre ;)

Btw, alla som lyssnar på Marilyn Manson är mördare. It's true. The TV said it.
(tittade på Bowling for Columbine i engelskan igår)

Stefan, Sadde and Wille will kill us all!

Dagens hantverk

Jag har precis lagat en förstärkare. En riktig förstärkare, till elgitarr, och jag gjorde det helt själv :O Iofs var det enda felet att en metallplatta satt lite fel.. men ändå.. Efter mycket skruvande fixade det sig och nu funkar den perfekt! :D (sen så kanske den ser lite halvt misshandlad ut.. men ändå..)

Första skoldagen efter lovet. Jag var lite småtrött/förkyld, kunde inte sova på natten. Men det gick bra ändå. Mindmappande med Axel på historian, en macka till lunch (svikare som inte bojkottade! ;P), Bowling for Columbine på engelskan och till slut rättande och läsande på svenskan.

Sen så var det gitarrlektion hemma. Det gick ganska så bra tycker jag, men jag måste öva.. mycket.. Men nu är jag på god väg att lära mig hela under the bridge av RHCP. Måste bara lära mig sätta ihop intro + vers + brygga + refräng ;P Sen så blir det till att öva fingerspelet också.. Aja, med lite övning går allt ;)

Nu ska jag försöka få lite pluggande gjort. Kommer nog inte hända, men jag tycker om att säga det.

Byebye

A black snowman?

Läste precis To Kill a Mockingbird, och hittade ett awesome quote:

Jem och Scout (två barn, huvudpersonerna) ska göra en snögubbe, men de har inte tillräckligt med snö. För att lösa det kommer Jem på att göra grunden i lera och täcka den med ett lager snö. Han berättar inte vad han håller på med för Scout, som, när grunden börjar ta form, utbrister: "Jem, I ain't ever heard of a nigger snowman" xD (sida 73 tror jag det är)

Bara så ni vet, det är en roman som handlar om Alabama, en stat i södra delen av USA, och den beskriver inte nutiden utan tiden runt Wall Street kraschen och depressionen som kom efter, alltså typ 1930-tal. Därför är det bara en realistisk skildring av tiden, inte en illvillig, rasisitisk kommentar.

Btw, bloggat tre ggr på en dag ;D

God natt!

Portabella

Har lagat mat idag igen :O Portabellasvamp med chèvreost på bädd av ruccola och granatäpple. Sounds fancy, doesn't it?

Ja, det var samma sak som jag lagade i fredags med Sally. So? You got a problem with that? HUH!?
Jag lovar att utöka min matlagningsrepertoar snart, tills vidare är jag fast på ovannämnda förrätt och kladdkaka (som kanske inte räknas som mat iofs.. men om man äter den till lunch borde den ju det ;P)

Nu sitter jag här och väntar på att mamma ska komma hem så vi kan äta. Hon är och postar brev. Det tar väldigt lång tid. Jag är hungrig.

I morgon är det skola igen. Inte kul med lektioner, men ska ändå bli roligt att träffa alla som man inte sett på en vecka. Sen så är det ju bara att längta till påsklovet, 5 veckor kvar ;D

Nu ska jag försöka hitta på något tidsfördriv.. Hoppas jag får äta snart >.<

Hush your fussin', Mr. McMuffin!

Idag vaknade jag vid 7 tiden. Bara sådär. Inte för att jag sovit länge eller nåt, jag bara vaknade. Sen gick jag upp och tittade på Vasaloppstarten. Det var väldigt, väldigt många skidåkare på väldigt liten yta.

Mamma vill att vi ska åka kortvasan nästa år. We'll see, we'll see.

Sitter nu och ska läsa To Kill a Mockingbird av Harper Lee. Tydligen är det en fantastisk bok, och jag måste erkänna att jag faktiskt tycker om den. Men just nu är jag inte i rätt stämning för att läsa.. eller plugga.. eller göra nåt överhuvudtaget. Tror jag har blivit förkyld.

Jag har skaffat sommarjobb! :D
Fick mail från min arbetsgivare förra året som frågade om jag ville jobba det här året också, runt 29/6 till 24/7. Awesome! :D

Sen kanske jag ska iväg till Dukes Tourney i sommar också.
För er som inte vet det är Dukes en sommarturnering i amerikansk fotboll som går varje år första helgen i augusti. Har faktiskt bara varit där ett år, men det är helt sjukt vad roligt det är ;D

Inte för att ngn som läser det här kommer fatta vad jag menar, men jag säger bara:
"I WILL SURVIIIIIIIIIIVE!!!"

RSS 2.0